Kuveytli Gulf Cryo, Yalız Gaz`ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Kuveyt merkezli enerji firması Gulf Cryo, Türk doğalgaz dağıtım ve üretim şirketi Yalız Gaz ve iştiraklerinin tamamını satın aldı.2014...

Enerji Günlüğü - Kuveyt merkezli enerji firması Gulf Cryo, Türk doğalgaz dağıtım ve üretim şirketi Yalız Gaz ve iştiraklerinin tamamını satın aldı.

2014 yazında Deniz Gaz'ı satın alan Gulf Cryo, şimdi de Marmara Bölgesi'nde doğalgaz üretimi yapan ve dağıtımağına sahip olan Yalız Gaz ve iştiraklerinin tamamını satın alarak Türkiye yatırımlarını sürdürüyor.

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ

Gulf Cryo'nun CEO'su Naji Skaf'a, Türkiye ve diğer coğrafyalarda büyüme, genişleme ve en yüksek müşteri hizmetleri sağlamaya odaklandıklarını belirterek, "Türkiye şu anki coğrafik erişim alanımızda çok önemli bir pazarı temsil ediyor. Türkiye bize sadece büyüme fırsatı yaratan bir pazar değil, bizim gelecekte Doğu Avrupa Pazarına doğru genişlememizi sağlayacak bir sağlam bir platform görevi de görmektedir. " dedi.

Skaf'a ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösterdikleribir yıl gibi kısa bir zaman içerisinde başta Akbank olmak üzere Türk Bankacılık sektörünün büyük destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Son 2 yılda Türkiye'de 30 milyon dolarlık yatırım yapan Gulf Cyro, önümüzdeki 3 yılda 50 milyon dolarlık daha yatırım yapmayı planlıyor.

Marmara Bölgesi'nde 3 dolum tesisi bulunan Yalız Gaz, oksijen, azot, argon, karışım gazlar, özel karışım gazlar ve karbondioksiti tüplere doldurarak ve ambalajsız toptan likit olarak satarak hizmet veriyor.