Kuzey Akım 2'nin denizdeki borularını Alseas döşeyecek

Enerji Günlüğü - Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın deniz kısmına boruları İsviçre merkezli Allseas şirketi...

Enerji Günlüğü - Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın deniz kısmına boruları İsviçre merkezli Allseas şirketi döşeyecek. 

Nord Stream AG şirketi, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın deniz yatağına boru döşenmesi işi için İsviçre merkezli Allseas ile bir sözleşme imzaladığını açıkladı. 

Yapılan sözleşmeye göre Alseas, doğal gaz borularını 2018 ve 2019'da Baltık Denizi'ne yerleştirecek. Şirket boru döşemede üç araç kullanacak. 

Rusya'nın Ukrayna'yı devre dışı bırakma isteği ile şekillenen ve Rusya-Avrupa ilişkilerinde sorun olan Kuzey Akım 2 boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının Almanya'ya taşınması öngörülüyor. Kuzey Akım 2 boru hattı projesi, Avrupa'nın Rusya'ya olan doğalgaz bağımlılığını arttıracağı ve bazı Avrupa ülkelerinin doğalgaz transit gelirlerini ortadan kaldıracağı için yoğun bir muhalefet ile karşı karşıya. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.