Legrand AC ve DC tip elektrikli araç şarj hizmeti verecek

Legrand, elektrikli araçlar için bireysel ve toplu kullanıma uygun şarj hizmeti verdiğini açıkladı.

Enerji Günlüğü - Legrand, elektrikli ve hibrit araçlara yönelik AC ve DC tip şarj istasyonu ürünleri üreterek bireysel ve toplu kullanımlara uygun hizmet sunduğunu açıkladı.

Fransa menşeili bina elektrik ve dijital altyapılarına ilişkin çalışmalar yürüten Legrand, şarj teknolojilerini geliştirerek elektrikli araçların şarj problemini ortadan kaldırmayı hedeflediğini duyurdu.

Elektrikli ve hibrit elektrikli araçlar için AC ve DC tip elektrikli araç şarj istasyonu ürünleri üreten Legrand, bireysel veya toplu kullanımlara uygun şarj hizmeti verdiğini açıkladı.

180KW’A KADAR ŞARJ HİZMETİ

Legrand, AC (alternatif akım) tip hızlı şarj elektrikli araç şarj istasyonlarında 3,4kW'dan 32kW'a kadar şarj hizmeti sağlandığı bildirdi. DC (düz akım) tip şarj istasyonlarında ise 2021 yılında Hollanda merkezli Ecotap firmasının Legrand bünyesine katılması ile birlikte 180kW’a kadar DC tip şarj hizmeti sunulabildiği aktarıldı.

Öte yandan şirket, AC ve DC tip elektrikli araç şarj istasyonu çözümlerinin Açık Şarj Noktası Protokolü’ne (OCPP) uygun olduğunu belirtti.

“ŞARJ İSTASYONLARINDA RFID OKUYUCU KULLANILABİLİR”

Legrand, şarj işlemlerinin güvenli biçimde yapılabilmesi için şarj istasyonlarına radyo frekanslarıyla nesne tanıma teknolojisinin (RFID) bulunduğu okuyucuların takılabileceğini ve bu sayede istasyonların kartlı kontrolünün sağlanabileceğini kaydetti.