Limak Enerji’den yeni girişimcilere destek

TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı kapsamında desteklenen 10 başarılı girişim, 9 ay süren eğitim ve mentorluk süreci sonunda Demo Günü’nde projelerini sundu.

Enerji Günlüğü - TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı kapsamında desteklenen 10 başarılı girişim, 9 ay süren eğitim ve mentorluk süreci sonunda Demo Günü’nde projelerini sundu.

Limak Enerji’nin enerji sektörüne yönelik yenilikçi fikirleri desteklemek amacıyla Mentors Network Turkey iş birliğiyle 2018 yılında başlattığı Türkiye’nin Enerji Akademisi (TEA) Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı’nın Demo Günü 10 başarılı girişimin sunumlarıyla gerçekleştirildi. 9 ay süren eğitim ve mentorluk süreci sonunda Demo Günü’nde projelerini sunan girişimler; Blink, Bren, Deveci, Dream, Hexatech, HVS Enerji, Mavi Alp, Karayel, Demircioğlu ve Solarify program süresince geliştirdikleri projelerini katılımcılara aktardı.

GİRİŞİMCİLERE BİR ORTAM YARATMAK İSTEDİK

Limak Enerji CEO’su Birol Ergüven, enerji sektörünün hızla değiştiğini ve yeni teknolojilere adapte olamayan ve bunlara öncülük edemeyen şirketlerin zamanla bu yarışın gerisinde kaldığını belirterek, “Bu program ile yeni bir fikri veya girişim arzusu olan insanlara bir ortam yaratmak istedik. Ülkemiz, şirketimiz ve girişimciler açısından olumlu sonuçlar aldığımıza inanıyorum” dedi.

TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı Girişimleri:

Blink: Enerji nakil hatlarında buz yükü oluşumunu engelleyen ve merkezle haberleşerek hattın sağlıklı işlemesini sağlayan cihaz.

Bren: Esnek hibrit enerji üreteçleriyle bataryasız endüstriyel IoT ve kablosuz sensör teknolojisi sunmaktadır.

Deveci: Akıllı şehir uygulamaları için de kullanılabilen dikey eksenli rüzgar türbini.

Dream: Derin öğrenme ile enerji talep tahmin, analiz ve yönetim sistemi tasarımı ve geliştirilmesi.

Hexatech: Fiziksel sistemleri tek bir modüler donanım ile dijitalleştirmeyi sağlayan, farklı haberleşme protokolleri ile veri alıp aktarabilen, farklı sistemler arasında uyumu sağlayan dağıtık mimarili donanım çözümü.

HVS Enerji: Yakıt hücrelerinde kullanılmak üzere farklı malzemeler ile interkonnektör tasarım ve üretimi.

Mavi Alp: IPv6 tabanlı, düşük güçlü ve maliyetli cihazlarda çalışabilecek yüksek kararlılıklı kablosuz ağ protokol yığını yazılımı ve beraberinde kullanılabilecek IoT cihazlar.

Karayel: Akış hızlandırıcılı küçük ölçekli akıllı rüzgar türbini.

Demircioğlu: Güneş enerjisi panellerinde verimliliği artırmak için yazın panelleri soğutan kışın karları temizleyen hibrit sistem.

Solarify: Güneş enerjisi santrallerinde daha çok verim için yapay zeka kullanan performans analiz platformu.