LNG gemilerinin boşaltım süresi 40 saat

Enerji Günlüğü - LNG taşımacılığında kullanılan gemilerin boşaltım süresinin 40 saat olması kararlaştırıldı.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu...

Enerji Günlüğü - LNG taşımacılığında kullanılan gemilerin boşaltım süresinin 40 saat olması kararlaştırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK-Kurul), sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) depolama tesisine boşaltılma süresini 40 saat olarak belirledi. Söz konusu boşaltım süresi , geminin “hazır olma bildirimi” verdiği noktadan yükünü boşalttıktan sonra tekrar aynı noktaya çekilinceye kadar geçen süreyi kapsıyor.

Aliağa Liman Başkanlığı tarafından yayımlanan “Etki Liman İkmal Gemisi Yanaşma Talimatı”na göre LNG Gemilerinin yanaşma/ayrılma manevraları, yetersiz aydınlatma nedeni ile sadece gündüz saatlerinde yapılabiliyor. Bu sebeple Aliağa Liman Başkanlığı tarafından geminin terminale yanaşmasına/ayrılmasına müsaade edilmeyen süreler Boşaltım Süresinden sayılmayacak.

Ayrıca kötü hava koşulları nedeniyle geminin terminale yanaşmak için beklediği süreler, Hizmet Alan Gemisi’nin kaptanı, mürettebatı, sahibi veya işletimine atfedilebilecek kusurlar nedeniyle harcanan süreler ve mücbir sebep durumları nedeniyle geçen süreler de boşaltım süresine dahil edilmeyecek.