Manici Turizm, Çanakkale’de 6 jeotermal sondaj kuyusu açacak

Manici Turizm, Çanakkale’de jeotermal kaynak arayacak. Bu amaçla planlanan 6 adet sondaj kuyusu açılacak.

Enerji Günlüğü - Çanakkale il sınırları içinde 3397770 erişim ve Jeotermal-Ar 17/215 ruhsat numaralı jeotermal kaynak arama ruhsatına sahip Manici Turizm Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi, Kulfal Mahallesi ve Korubaşı Mahallesinde jeotermal kaynak arama faaliyeti planlıyor. 

Proje kapsamında 1 adet üretim, 1 adet reenjeksiyon ve 4 adet alternatif olmak üzere planlanan 6 adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj kuyuları maksimum 1.900m derinlikte olacak.

Arama faaliyetleri sonucunda jeotermal kaynağın bulunması durumunda kaynak öncelikle termal turzim, jeotermal sera gibi turistik ve tarımsal amaçlı işletmeler kapsamında kullanılması hedeflenmekte olup elde edilecek kaynağın sıcaklığına göre yatırımcı firma tarafından arama çalışmaları sonunda karar verilecek.

Enerji Günlüğü