Medvedev: Türk Akımı ile ilgili iyimseriz

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk Akımı ile ilgili iyimser olduklarını ve kurulacak yeni Türkiye hükümetiyle sözleşme imzalayacaklarına...

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk Akımı ile ilgili iyimser olduklarını ve kurulacak yeni Türkiye hükümetiyle sözleşme imzalayacaklarına inandıklarını söyledi.

Slovenya devlet televizyonuna konuşan Medvedev, Türkiye'de hükümetin kurulmaması nedeniyle henüz sözleşmenin imzalanmadığına işaret ederek, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi ile ilgili iyimser olduklarını ve kurulacak yeni Türkiye hükümetiyle hükümetler arası sözleşmeyi imzalayacaklarına inandıklarını söyledi.

Medvedev,"Türk Akımı projesi kuşkusuz ki Güney Akım'ın alternatifi. Fiiliyatta biz Türk Akımı projesi ile ilgili iyimseriz. Bazı belgeler imzalandı, fakat hükümetler arası sözleşme gerçekten de henüz imzalanmadı. Burada en büyük neden Türkiye'de hükümetin kurulmaması. Türk ortaklarımız, meslektaşlarımız bu hükümeti kurması lazım. Bazen tecrübeler gösteriyor ki bu hiç de kolay olmuyor." dedi.