MİGEM’den toplam 1 milyon TL’lik ceza

Enerji Günlüğü - MİGEM ruhsat sahibi şirket ve tüzel kişilere Maden Kanunu’nun çeşitli maddelerinden dolayı toplam 1 milyon 101 bin TL ceza kesti.Enerji...

Enerji Günlüğü - MİGEM ruhsat sahibi şirket ve tüzel kişilere Maden Kanunu’nun çeşitli maddelerinden dolayı toplam 1 milyon 101 bin TL ceza kesti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), idari, teknik ve mali sorumluluklarını yerine getirmeyen ruhsat sahibi şirket ve tüzel kişilere ceza kesti.

Ruhsat sahibi şirket ve tüzel kişilerin MİGEM’e verilen raporların, yatırım harcama kalemleriyle ilgili belgelerin eksik olması, maden arama projesi faaliyet, yatırım tutarı, termin planı ve yeterliliği olmayan madenler ile fizibilite raporunun eksik olması, mümkün rezerv alanlarının muhtemel rezerv alanlarına getirilmemesiyle birlikte bununla ilgili raporların düzenlenmemesi gibi sebeplerden dolayı cezası kesildi. MİGEM, bahse konu yazılara ait işlemleri ruhsat sahiplerinin son adreslerine tebligatla bildirdi ancak yazılar ilgililere tebliğ edilemediğinden 02.06.2018 tarihli Resmi Gazete yoluyla ilgililere tebliğ edildi.

Enerji Günlüğü