Migros elektrikli araçlar için şarj hizmeti sunacak

Migros, elektrikli araçlar için şarj istasyonu altyapısı geliştirecek ve bu alanda hizmet verecek bir şirket kurmayı planlıyor.

Enerji Günlüğü - Süpermarket zinciri Migros, mağazalarına şarj istasyonları kuracak. Migros bu amaçla yeni bir şirket kuracak. 

Süpermarket zinciri Migros, elektrikli araçlar için şarj istasyonları ve şarj ağı kurulmasına yönelik yeni bir şirket kurulmasına karar verildiğini açıkladı. Açıklamaya göre yeni kurulacak şirketin kuruluş sermayesi 4 milyon 500 bin TL olacak.

Migros Ticaret A.Ş. yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Şirketimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verilmiştir.

Söz konusu hizmetlerin verilebilmesi için alınması gereken yasal izinler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dahil gerekli başvurular yapılacaktır.

Yeni şirket Migros Ticaret A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olacak olup, nakden ödenecek olan kuruluş sermayesi ise 4.500.000 TL olacak.”