Nat Geo kaşifi Culhane öğrencilerle buluşuyor

Enerji Günlüğü - Nat Geo Kaşifi Thomas Culhane, Bosch Çevre Seminerleri’nde üniversite öğrencileriyle buluşmak için Türkiye’ye geldi. Cuhane,...

Enerji Günlüğü - Nat Geo Kaşifi Thomas Culhane, Bosch Çevre Seminerleri’nde üniversite öğrencileriyle buluşmak için Türkiye’ye geldi. Cuhane, ilk konuşmayı İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde yaptı.  

Beyaz eşya sektörünün önde gelen oyuncularından Bosch Ev Aletleri ile çevre koruma konusundaki faaliyetleriyle tanınan National Geographic Channel, üniversite öğrencilerini çevre bilinci hakkında bilgilendirmek için alanında uzman Nat Geo kaşifi Thomas Culhane’i Türkiye’ye getirdi. Culhane, gençlerle iklim değişikliği, çevre koruma ve sürdürülebilirlik konularında kendi deneyimlerini paylaşıyor. 24 Nisan Çarşamba günü saat 10:00'da İstanbul Teknik Üniversitesi – Taşkışla Kampüsü 109 Numaralı Konferans Salonu'nda konuşan Culhane'nin programı başka üniversitelerle devam edecek. 

ELEKTRİĞİN OLMADIĞI YERDE BİLE...

İTÜ'deki konuşmasında evde enerji ve su tasarrufu yapmanın öneminden söz eden Culhane, büyük şehirlerdeözellikle daha az gelişmiş mahallelerindehalkı bu konuda eğiterek, çevre kirliliğine neden olabilecek her türlü evsel atığın nasıl yenilenebilir yakıt ve gübreye dönüştürülebileceğini anlattığı eğitim sisteminin üzerinde durdu. Çad, Hindistan ve Rio’da elektriğin bile olmadığı yerlerde yemek artıklarını yakıta dönüştürebilecek bir yiyecek öğütme sistemi kuracağından bahseden Culhane, çevre kirliliğini önlemek adına elimizde tüm imkanların bulunduğunu, sadece doğru kaynakların doğru yerlerde kullanılması gerektiğini belirtti.

NEYLAN SÜER: ÇEVRECİLİĞİ ÖZENDİRİYORUZ

Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer ise Bosch’un 125 yılı aşkın süredir dünyada ve 100 yılı aşkın süredir de Türkiye’de faaliyet gösteren; kendini, sadece bugünü değil geleceği de iyileştiren teknolojiler sunmaya adamış bir marka olarak böyle bir platforma öncülük etmekten büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Süer, “Bugün Avrupa’nın enerji verimliliği lideri Bosch Ev Aletleri olarak, geliştirdiğimiz doğa dostu teknolojilerle enerji ve su tasarrufu, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, karbon ayak izinin azaltılması, atık yönetimi gibi sürdürülebilirlik şemsiyesi altında bulunan birçok farklı konuya dikkat çeken bir markayız. Bu dikkati, özellikle yürüttüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle daha da yoğunlaştırıyor, insanları, çevre ve gelecek konusunda daha duyarlı olmaya yönlendiriyoruz. 

Thomas Culhane, 29 Nisan tarihine kadar düzenlenecek seminerlerde öğrencilere yaşadıkları şehirlerde çevre kirliliğini azaltma, tasarruf etme yöntemlerini kendi deneyimleri doğrultusunda aktarmaya devam edecek. 

İSTANBUL

Yıldız Teknik Üniversitesi – Davutpaşa Kampüsü, 25 Nisan Perşembe 10.30

Marmara Üniversitesi - Göztepe Kampüsü, 25 Nisan Perşembe 14.00

ANKARA

Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Kültür ve Kongre Merkezi, 26 Nisan Cuma 10.30

Hacettepe Üniversitesi – Beytepe Yerleşkesi, 26 Nisan Cuma 14.00

İZMİR

Dokuz Eylül Üniversitesi – Tınaztepe Yerleşkesi,29 Nisan Pazartesi 14:00

Culhane, kurucusu olduğu sivil toplum örgütü Solar CITIES sayesinde Kahire’deki tüm evlerin çatılarına her gün 200 litre sıcak ve soğuk su üreten, güneş enerjisiyle çalışan su ısıtıcıları yerleştirmesiyle de tanınıyor. Atıkları hem geri hem de ekonomik bir kazanca dönüştürme konusunda herkesin kendi imkanlarıyla yapabilecekleri çözümler sunan Culhane, tüm dünyada verdiği workshop’lar sayesinde ev hayatında nasıl çevreye duyarlı, enerji tasarruflu yöntemler geliştirilebileceği konusunda örnekler sunan bir yüz olarak biliniyor.