Norveç 61 adet petrol ve gaz üretim ruhsatı verdi

Norveç, kara sularında petrol ve doğal gaz üretimi için 30 petrol şirketine 61 adet üretim lisansı verdi.

Enerji Günlüğü - Norveç, kara sularında petrol ve doğal gaz üretimi için 30 petrol şirketine 61 adet üretim lisansı verdi.

Norveç Petrol ve Enerji Bakanlığı, Norveç kıta sahanlığında Ön Tanımlı Alanların ihalesinde (APA 2020) 61 adet petrol ve doğal gaz üretim lisansı verdiğini açıkladı. Lisanslar, çalışma programı taahhütleri ile veya bu tür lisanslara ek alanlar olarak verildi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 61 üretim lisansının 34 adedi Kuzey Denizi’nde, 24 adedi Norveç Denizi’nde ve 3 adedi Barents Denizi'nde bulunuyor. 

ŞİRKETLERDEN YOĞUN İLGİ

Açıklamada ayrıca sahalara yoğun bir ilginin olduğu ve büyük uluslararası şirketlerden daha küçük yerel arama şirketlerine kadar 30 farklı petrol şirketine üretim lisansı verildiği belirtildi. Bunlardan 18’i ise bir veya daha fazla operatörlükle ödüllendirildi. İsveçli Lundin Energy 19 üretim lisansı ile başı çekerken, onu 17 lisans ile Norveçli Equinor ve 16 lisansla Alman Wintershall izledi. Norveç Merkezli Aker BP 10 lisans, Vår Energi de 10 lisans aldı.

PETROL BAKANI SONUÇTAN SON DERECE MEMNUN

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Tina Bru konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bu yılki APA turunda çok çeşitli şirketlere 61 yeni üretim lisansı sunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, şirketlerin yeni keşif alanlarına erişim elde etmeye büyük ilgi gösterdiklerini ve bunun da Norveç açısından sevindirici olduğunu kaydetti.