Nurol Enerji’den Bandırma’ya dev ithal kömür santrali

Enerji Günlüğü - Nurol Enerji, Balıkesir Bandırma’da kuracağı 1.600 MW’lık dev İthal Kömür Santrali için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED)...

Enerji Günlüğü - Nurol Enerji, Balıkesir Bandırma’da kuracağı 1.600 MW’lık dev İthal Kömür Santrali için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Proje için önümüzdeki günlerde lisans sürecinin de başlatılması bekleniyor.

1,6 MİLYAR DOLAR’LIK YATIRIM YAPILACAK

Balıkesir İli, Bandırma İlçesi, Edincik Beldesi, Şirinçavuş Köyü sınırları içerisinde toplam kurulu gücü 1.634 MWm / 1600 MWe /3.686,7 MWt kurulu gücünde kurulması hedeflenen “Bandırma Elektrik Santrali, Derin Deniz Deşarjı, Kül Depolama Sahası ve İskelesi” Projesi’nin yaklaşık yatırım bedeli 1,6 milyar Dolar olacak.

Santral’da kullanılacak olan teknoloji “Süperkritik veya UltraSüperkritik” kazan teknolojisi olurken, yılda toplam 12.600 GWh brüt elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor.

Tesis için ithal edilmesi düşünülen kömürün temin edilebileceği başlıca bölgeler, Rusya başta olmak üzere Güney Amerika ve Güney Afrika vs. ülkeleri olacak.