ODTÜ KKTC petrol yarışmasında Türkiye`yi temsil edecek

Enerji Günlüğü - 2016’da Petrol Mühendisleri Topluluğu’nun Avrupa yarışmasına Türkiye adına ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencisi Noof Abdalla...

Enerji Günlüğü - 2016’da Petrol Mühendisleri Topluluğu’nun Avrupa yarışmasına Türkiye adına ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü öğrencisi Noof Abdalla katılacak.

Dünyada yaklaşık 125 bin üyesi bulunan SPE (Society of Petroleum Engineers/Petrol Mühendisleri Topluluğu) tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Student Paper Contest makale/sunum yarışmasının lisans kategorisinde Türkiye birincisi ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Noof Abdalla oldu. Abdalla makale yarışmasını, özel araştırma dersi kapsamında hazırladığı “Rezervuarla İlgili Özelliklerin Dönüşümlü Polimer - Su Enjeksiyonuna Etkisi” başlıklı makalesiyle kazadı ve 2016’daki makale yarışmasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Noof Abdalla’nın birinciliği, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun bu yarışmada kazandığı 3. birincilik oldu.

SPE (Society of Petroleum Engineers/Petrol Mühendisleri Topluluğu) tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için düzenlenen Makale/Sunum Yarışması, her yıl topluluk tarafından belirlenen 10 bölgede, petrol mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Yarışmanın Türkiye ayağını kazanan öğrenciler, sonrasında Avrupa Bölgesi için düzenlenen yarışmada Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerle birlikte yarışıyorlar. Bölge yarışmasını kazananlar da SPE'nin her yıl sonbahar aylarında binlerce petrol mühendisinin katıldığı Annual Technical Conference and Exhibition’da tüm bölge birincileriyle yarışıyorlar. Yarışma aynı zamanda dünyanın en ünlü petrol mühendisliği okulları ve petrol şirketleri tarafından da takip ediliyor.