OPEC petrol talebi büyüme tahminini değiştirmedi

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC, dünya petrol talebinde büyümenin bu yıl 1,2 milyon varil/gün civarında olmasını bekliyor.OPEC...

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC, dünya petrol talebinde büyümenin bu yıl 1,2 milyon varil/gün civarında olmasını bekliyor.

OPEC bugün yayınladığı raporunda, 2017 yılı için global petrol talebi büyüme tahminini 1,2 milyon varil/gün seviyesinde tutarken, OPEC dışı petrol arzının bu yıl 900.000 variL/gün gelecek yıl 100.000 varil daralmasını beklediğine yer verdi. 

HAM PETROL TALEBİ ARTACAK

OPEC aynı zamanda, ham petrol talebinin bu yıl geçen yıla göre 1,9 milyon varil/gün artışla 31,9 milyon varil/gün olarak seyretmesini beklerken, gelecek yıl cari yıla göre 1,1 milyon varil/gün artışla 33 milyon varil/gün olarak seyretmesi beklediğini açıkladı. 

Enerji fiyatlarının Haziran ayında, ABD'de doğal gaz fiyat artışından ve ham petroldeki gelişmelerden desteklendiğini ifade eden OPEC, petrol sepetinin Haziran ayında ortalama 2,63 dolar/ton artarak 45,84 dolar/varilde seyrettiğini söyledi. 

KÜRESEL EKONOMİK BÜYÜME TAHMİNİ DÜŞTÜ

Küresel ekonomik büyüme tahmini ise bu yıl için yüzde 3,1'den yüzde 3,0'a revize olurken, gelecek yıl için büyüme beklentisi yüzde 3,1 oldu.