Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, 12-13 Kasım’da

OİB’nin düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, 12-13 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü - OİB’nin düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, 12-13 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirerek ihracatı artırmak amacıyla düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması, 12-13 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Daha önce 7-8 Mayıs 2020’de yapılacağı bildirilen ödül töreni, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti. 

“Elektrikli Araçlar” temasıyla Bursa Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenecek etkinlikte, genel tasarımdan yazılıma kadar ülke ve bölgeler için farklılık yaratacak özgün ve yenilikçi projelere toplam 250 bin TL ödül verilecek. Dereceye girenlere ayrıca yurtdışında eğitim ve İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezinde projelerini geliştirme imkanı da tanınacak.  

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde düzenlenecek yarışma; sektör profesyonelleri, akademisyenler, Ar-Ge-Teknopark çalışanları, tasarımcılar, girişimciler, serbest çalışanlar ve öğrencilerin katılımına açık olacak. Yarışmaya, 18 yaşını tamamlayanlar başvurabilecek. Bireysel ve ekip olarak katılımın mümkün olduğu yarışmada, başarılı proje sahiplerine toplam 250 bin TL ödül verilecek.

DERECE ALANLARA YURT DIŞINDA EĞİTİM HAKKI
Yarışma takvimine göre, başvurular online olarak 18 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. Online jüri değerlendirmeleri 18-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Ödül jürisinin 14 Ekim’de toplanacağı yarışmada, ödül töreni ise 12-13 Kasım tarihlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada verilecek toplam 250 bin TL ödülün 70 bin TL’si birincilik ödülü olarak verilecek. İkinciye 60 bin TL, üçüncüye 50 bin TL, dördüncüye 40 bin TL ve beşinciye de 30 bin TL ödül verilecek. 

Dereceye girenler Ticaret Bakanlığı desteğiyle iki yıl süresince yurtdışında eğitim görmeye hak kazanacaklar. OİB, ayrıca nakdi ödüllere ek olarak dereceye giren projelerin İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde kuluçka merkezinde geliştirilmesine de destek olacak.

YARIŞMA PROJELERİNİN DEĞERİ 47 MİLYON DOLARA ULAŞTI 
OİB, Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’nda, bugüne kadar 4 bin 25 proje değerlendirildi ve 102 proje derece aldı. Derece alan girişim projelerinin şirket değerlemesi ise 47 milyon dolara ulaştı. Bu süreçte 258 kişi de istihdam edildi.