ÖYK ihaleyi onayladı: Başkent Gaz Torunlar Gıda`nın!

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "teklif edilen fiyat düşük" olduğu için iptal edebileceklerini söylediği Başkent Gaz Dağıtım...

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "teklif edilen fiyat düşük" olduğu için iptal edebileceklerini söylediği Başkent Gaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından onaylandı. 

Başkentgaz özelleştirmesiyle ilgili tartışmalar, ihaleye 1 milyar 162 milyon dolarla en yüksek teklifi sunan Torunlar Gıda açısından mutlu sonla noktalandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatını düşük buldukları özelleştirme ihaleleri arasında gösterdiği Başkentgaz ihalesinin sonucu, ÖYK tarafından onaylandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamaya göre ÖYK, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin, Torunlar Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından devralınması işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Habertürk TV'de Köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesiyle Başkent Gaz Dağıtım ihalelerinde ortaya çıkan fiyatları düşük bulduklarını, ihaleleri iptal edebileceklerini söylemişti. Erdoğan'ın söylediği gibi köprü ve otoyol özelleştirme ihalesi iptal edilince gözler bu kez Başkentgaz ihalesinin sonucuna çevrilmişti. Erdoğan, "Başkentgaz mesela, Biz 1.5'i (milyar dolar) yakalamışız. Yatırımcı ödemediği için teminatı gitti. Ama şimdi yeni gelen 1.1 ile geliyor. Şimdi nasıl Türkiye bu kadar güçlü noktadayken, enerjide bu kadar güçlü bir yere gelmişken nasıl bu fiyata veriyorsun diye sormazlar mı?" demişti.