Panasonic Tesla için batarya üretimini artıracak

Japon elektronik şirketi Panasonic Corp, Tesla için batarya üretimini yüzde 10 artırmak üzere 100 milyon dolar yatırım yapacak.

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic Corp, Tesla için batarya üretimini yüzde 10 artırmak üzere 100 milyon dolar yatırım yapacak.

Japon Nikkei gazetesinin haberine göre Panasonic Corporation, ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla için lityum iyon batarya üretimini arttıracak. Panasonic, Tesla’nın ABD'nin Nevada Eyaleti'nde bulunan Giga Fabrikası'nda üretimi artırmak üzere 100 milyon dolar yatırım yapacak. Habere göre Panasonic, Nevada fabrikasına yeni bir üretim hattı ekleyecek ve tesisin toplam üretim kapasitesini yüzde 10 artıracak. 

Tesla ve Panasonic 2017 yılı başında, Tesla'nın enerji depolama ürünleri ve elektrikli araçları için lityum iyon bataryalar üretmeye başlamışlardı. Geçtiğimiz Haziran ayında da iki şirket Panasonic'in üretim kapasitesi taahhütleri ve Tesla'nın anlaşmanın ilk iki yılında satın alma hacmi taahhüt koşullarını belirleyen ve 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olan üç yıllık bir anlaşma imzaladılar.