Enerji Günlüğü- Europower Enerji' nin bağlı ortaklığı Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş., Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından düzenlenen "154kV Çoruh Trafo Merkezi Yapımı" ihalesi kapsamında sözleşme imzalamak üzere davet aldı. Sözleşmenin baz bedeli 207.205.042,50 TL olarak açıklandı.
Europower Enerji ve Girişim Elektrik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptıkları açıklamaya göre, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘'İTM 520 Ref. 154kV Çoruh TM Yapımı'' ihalesinde en avantajlı teklifi sunarak birinci olan Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş. ile sözleşme aşamasına geçildi.
30 Mayıs 2025 tarihli ilk bildirimde, Europower Enerji A.Ş.'nin yüzde 60 oranında bağlı ortaklığı ve Girişim Elektrik A.Ş.'nin dolaylı bağlı ortaklığı olan Peak PV Solar'ın ihaleyi kazandığı kamuoyuna duyurulmuştu.
TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün sözleşme daveti üzerine, Peak PV Solar'ın 10 (on) takvim günü içerisinde kurum ile sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.