Petar Şanlıurfa’da petrol arayacak

Petar A.Ş. Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçelerinden 90 milyon lira yatırımla on adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Enerji Günlüğü - Petar A.Ş. Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçelerinden 90 milyon lira yatırımla on adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçeleri sınırları içinde, AR/PTR/K/M41-C2 ve AR/PTR/K/M42-D1,D2 arama ruhsatlı alanlar üzerinde Petar Doğalgaz ve Petrol Arama Sanayi Tic. A.Ş. tarafından sondaj yöntemi ile petrol aranması planlanıyor.

Sondaj faaliyetinin gerçekleştirileceği yaklaşık 25 bin hektarlık AR/PTR/K/M42-D1,D2 ruhsat numaralı sahada 5 lokasyonda, yaklaşık 13 bin hektarlık AR/PTR/K/M41-C2 ruhsat numaralı sahada ise 5 noktada sondaj olmak üzere toplamda 10 lokasyonda arama faaliyeti gerçekleştirilecek. Açılacak sondaj kuyularının derinliği 2500-3000 metre arasında olacak. 

Sondaj çalışmaları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülecek.

Enerji Günlüğü