Petrol arzı ihtiyacın yüzde 10 üzerinde

Enerji Günlüğü – Venezuela Petrol Bakanlığı, global petrol arzının talebin yüzde 10 üzerinde olduğunu hesapladı.Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del...

Enerji Günlüğü – Venezuela Petrol Bakanlığı, global petrol arzının talebin yüzde 10 üzerinde olduğunu hesapladı.

Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, global petrol arzının tüketim için ihtiyaç duyulan miktarın yüzde 10 üzerinde olduğunu hesapladıklarını söyledi. 

Del Pino, Karakas'ta yaptığı açıklamada, "Global üretim günde 94 milyar varil civarında, bu üretimin günde 9 milyon varil aşağı gitmesine ihtiyaç var" diye konuştu. 

Del Pino ayrıca, petrolde adil fiyatın 70 dolar/varil civarında olması gerektiğine inandıklarını ifade etti. 

SUUDİ ARABİSTAN PETROL ÜRETİMİ ARTTI

Bu arada dünyanın en büyük petrol üreticisi ülke konumunda bulunan Suudi Arabistan'ın petrol üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre günde 123 bin varil artarak 10 milyon 673 bin varil seviyesinde gerçekleşti. 

JODI'nın verilerine göre, Suudi Arabistan'ın ham petrol ihracatı da Temmuz ayında arttı. Haziran ayında günde 7 milyon 456 bin varil seviyesinde ihracat gerçekleştiren Suudi Arabistan, Temmuz ayında bu miktarı günde 7 milyon 622 bin varile çıkardı. Temmuz ayında Suudi Arabistan'ın rafinerilerinde işlediği petrol miktarı da günde 230 bin varil artarak günde 2 milyon 611 bin varile yükseldi.