Petrol fiyatları yeni karantina tedbirleriyle geriliyor

Petrol fiyatları, ABD ve Almanya’dan gelen pandemiye karşı yeni karantina tedbirleri ile hafif gerileyerek 49 dolar civarına geriledi.

Enerji Günlüğü - Petrol fiyatları, ABD ve Almanya’dan gelen pandemiye karşı yeni karantina tedbirleri ile hafif gerileyerek 49 dolar civarına geriledi.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler petrol fiyatlarını geriletiyor. Koronavirüs vakalarında hızlı artışın devam etmesi karşısında, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de Güney Kaliforniya yönetimi yeni karantina, kapatma tedbirlerini uygulamaya koyacağını duyurdu.  Almanya'da Bavyera Eyaleti Çarşamba gününden itibaren 5 Ocak'a kadar daha sıkı karantina tedbirleri uygulamaya karar verdi. Güney Kore ise sosyal mesafe uygulamalarını arttırdı. İran Devlet Başkanı Ruhani de Petrol Bakanlığı'na üretimi ve ihracatı artırmak için 3 ay içinde hazır olunması talimatı verdi.

Tüm bu gelişmeler petrol talebi konsunda endişe yarattı ve petrol fiyatları üzerinde baskı yarattı. Brent petrolü haftaya düşüşle başladı ve 49 dolar/varilin hemen üzerindeki bir seviyeden işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de haftaya kayıpla başladı ve  46 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Bununla birlikte Çin'in petrol talebindeki hızlı toparlanma ve koronavirüse karşı aşılama çalışmalarının başlamak üzere olması petrol fiyatlarında kayıpların sınırla kalmasına yardım ediyor.