Putin: Türk Akımı'ndan tamamen vazgeçmedik

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Akım projesinden de Türk Akımı projesinden de tamamıyla vazgeçmediklerini belirtti. İsrail...

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Akım projesinden de Türk Akımı projesinden de tamamıyla vazgeçmediklerini belirtti. 

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu ile görüşmesinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Akım projesinden de Türk Akımı projesinden de tamamıyla vazgeçmediklerini ancak Avrupa Komisyonu'nun konuya bakış açısını bilmeleri gerektiğini belirtti. 

İsrail Başbakanı ile görüşmesinin ardından daha yumuşak bir ifade kullanan Putin, doğalgazın Karadeniz'in altından ihracı konusunda Türkiye ile bazı politik sorunlar yaşadıklarını kaydetti. 

Ukrayna'yı bypass ederek Avrupa'ya doğalgaz göndermek üzere başlattığı Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesini 2014 Aralık ayında askıya alan Rusya, bu hattın yerine Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı projesine start vermiş ancak Rus uçağının düşürülmesi ile yaşanan politik gerginlik nedeniyle bu proje de bir süredir fiili olarak beklemede kalmıştı.