Romgaz gaz dağıtım ve tedarik çalışmalarına başlayacak

Romanya'nın en büyük doğalgaz üreticisi Romgaz, üretim faaliyetleri dışında yerel müşterileri için gaz dağıtım ve tedarik çalışmalarına başlamayı planlıyor. 

Enerji Günlüğü - Romanya'nın en büyük doğalgaz üreticisi Romgaz, üretim faaliyetleri dışında yerel müşterileri için gaz dağıtım ve tedarik çalışmalarına başlamayı planlıyor. 

Romanya basınında çıkan haberlere göre, Romanya'daki toplam doğalgaz tüketiminin yaklaşık % 40'ını üreten Romgaz yerli müşteriler için gaz dağıtım ve tedarik segmentine girmeyi planlıyor.

ROMGAZ BİR ŞİRKET İLE İŞBİRLİĞİ OLANAKLARINI ARAŞTIRIYOR

Romgaz’ın bu çerçevede Güney Romanya merkezli bir şirket ile ortaklık görüşmeleri yürüttüğü kaydediliyor. Romanya Ekonomi Bakanı Virgil Popescu’nun şirketi dağıtım ve tedarik alanına girmeyerek pazardaki konumunu tehlikeye attığı eleştirisi ardından Romanya haber ajansı Agerpres’a açıklamalarda bulunan Romgaz Genel Müdürü Adrian Volintiru, konuyu Ekonomi Bakanlığı ile müzakere ettiklerini belirterek, “2018'den beri bu pazara girmeyi planlıyoruz. Bu sektörde ortaklaşa faaliyet gösterebilmek için ülkenin güneyinden yerli müşterilere dağıtım ve tedarik faaliyeti olan bir şirketle görüşmelerde bulunuyoruz” dedi. 

Romgaz'ın çoğunluk hissedarı % 70 hisseye sahip Romanya devleti iken kalan % 30 hisse borsada halka açık durumda.