Rosneft Kırgızistan’da konumunu güçlendirdi

Enerji Günlüğü - Rus devlet petrol şirketi Rosneft, Kırgız enerji şirketi Bişkek Petrol Şirketi’ni (BNK) satın aldığını duyurdu.Rosneft resmi internet...

Enerji Günlüğü - Rus devlet petrol şirketi Rosneft, Kırgız enerji şirketi Bişkek Petrol Şirketi’ni (BNK) satın aldığını duyurdu.

Rosneft resmi internet sitesinde bir açıklama yaparak, Bişkek Petrol Şirketi BNK hisselerinin tamamını satın aldığını bildirildi.

Açıklamada, BNK’nın satın alınmasına ilişkin çerçeve anlaşmanın Rosneft Yönetim Kurulu Başkanı İgor Seçin ile Bişkek Petrol Şirketi Genel Müdürü Aleksandr Niyazov arasında 19 Şubat 2014 tarihinde imzalandığı hatırlatıldı.

Çerçeve anlaşmasına göre, petrol şirketinin yanında Rosneft’in Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki demir yolu ağı ile bir dizi altyapı varlığını da satın aldı.

Satın almayla birlikte şirketin, Kırgızistan’ın kuzeyinde bir dolum istasyonuna ve geniş ağ altyapısına sahip olduğu vurgulandı.

Rosneft daha önce, Bişkek ve Oş kentlerindeki uluslararası havaalanlarının hisselerinin büyük çoğunluğunu satın almak istemiş, kamuoyu tepkisi üzerine satın almaya ilişkin görüşmeler ertelenmişti.