Rusya ile Çin Altay gaz hattını görüşüyor

Enerji Günlüğü - Rusya ile Çin,  Rus doğal gazını batı güzergahı üzerinden Çin'e taşıyacak olan Altay doğal gaz boru hattı projesini görüşüyor. Rusya...

Enerji Günlüğü - Rusya ile Çin,  Rus doğal gazını batı güzergahı üzerinden Çin'e taşıyacak olan Altay doğal gaz boru hattı projesini görüşüyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Çin'in Altay doğal gaz boru hattı projesini görüşmekte olduklarını, Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli'nin bu görüşmeler için Rusya'da bulunduğunu söyledi.

Putin açıklamasında, Novatek liderliğindeki Yamal LNG projesi ile Power of Sibirya doğal gaz boru hattı projelerinde inşaatların düzgün şekilde ilerlemekte olduğunu da ifade etti. 

Batı Sibirya'yı kuzeydoğu Çin'e bağlaylacak olan Altay doğal gaz boru hattı projesinin maliyeti 20 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. 

2014 yılı Kasım ayında iki ülke arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, 30 yıl boyunca ana boru hattından yıllık 30 milyar metreküp doğalgaz gönderilecek. Bu proje sayesinde Çin’e gönderilecek Rus doğalgaz hacminin şu an Avrupa’ya yapılan gaz ihracatını aşabileceği ifade ediliyor.