Saldanlı: En Ar-Ge`ci iki kurumdan biri EPDK

Enerji Günlüğü - ELDER Başkan Yardımcısı Ceyhan Saldanlı, EPDK'nın Ar-Ge'ye en çok önem veren Avrupa'daki iki düzenleyici kurumdan biri olduğunu söyledi.Elektrik...

Enerji Günlüğü - ELDER Başkan Yardımcısı Ceyhan Saldanlı, EPDK'nın Ar-Ge'ye en çok önem veren Avrupa'daki iki düzenleyici kurumdan biri olduğunu söyledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ceyhan Saldanlı, ELDER ve GAZBİR tarafından ortaklaşa düzenlenen Ar-GE çalıştayında konuştu. Saldanlı, enerji sektörünün üzerinde en fazla AR-GE çalışması yapılan alanlardan birisi olduğunu söyledi.

Avrupa'da enerji alanındaki düzenleyici kurumlardan ikisinin AR-GE’ye çok büyük önem verdiğini belirten Saldanlı, bunlardan birisinin EPDK olduğunu vurguladı. Bugün ELDER’in uluslararası kaynakları kullanarak iki tane AR-GE projesi yürüttüğünü dile getiren Saldanlı, “Biz bugün birlik olduğumuz sürece başarılı olacağımızdan şüphemiz yoktur. Herkes bu konuda elinden geleni yapmalıdır. Bu salonun heyecanı bu konudaki kararlılığı göstermektedir" dedi.