Samsun`da çöpten elektrik tesisi büyütülüyor

Enerji Günlüğü - Samsun Avdan Enerji, Samsun'da organik atıklardan gübre ve biyogaz üretecek tesisin elektrik üretim kapasitesi yükseltiliyor.Çevresel...

Enerji Günlüğü - Samsun Avdan Enerji, Samsun'da organik atıklardan gübre ve biyogaz üretecek tesisin elektrik üretim kapasitesi yükseltiliyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Samsun Avdan Enerji'nin, Samsun'da organik atıklardan gübre ve biyogazdan elektrik üretmede kapasite artışı projesine ÇED Gerekli Değildir kararı verildi.

Samsun Avdan Enerji Üretim ve Ticaret A. Ş. tarafından Samsun İli İlkadım İlçesi Avdan Mevkiinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Samsun İli İlkadım İlçesi Avdan Mahallesi mevkiinde işlenen Katı Atık Düzenli Depolama Alanı Sahası içinde mevcut santralin kapasitesi 6160 kWm (6,16 MWm)’dan 7.2 MWe'e çıkartılarak, organik atıkların anaerobik ortamda çürütülerek biyogaz eldesi ve oluşacak gazın elektrik santralinde yakılması ile elektrik üretimi ve bakiye yan üründen de gübre üretimi yapılacak.

Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci Ağustos ayı sonunda başlamıştı.

SAMSUN'UN ORGANİK ATIKLARI ELEKTRİĞE DÖNÜŞECEK