Schneider Electric, geleceğin enerjisini masaya yatırdı

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle tarafsız ve bağımsız bir çalıştay düzenledi.Schneider Electric, sürdürülebilir...

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle tarafsız ve bağımsız bir çalıştay düzenledi.

Schneider Electric, sürdürülebilir kalkınma yolunda iş modellerine yön vermek üzere, kamu, sivil toplum, akademik çevreler, iş dünyası ve medyadan önde gelen paydaşların katılımıyla bir çalıştay düzenledi. Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 'Yarının Enerjisi için Bugün 2015 Paydaş Çalıştayı'nda, sürdürülebilir iş modellerine dönüşüm için ortak değer yaratmak ve sürdürülebilir bir gelecek için alınması gereken önlemler farklı konu başlıkları altında değerlendirildi.

Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanı Bora Tuncer, "Bugün, enerjide %70 oranında dışa bağımlıyız ve yıllık enerji talebimiz %7-8 oranında artıyor. Bu sorunun en önemli çıkış yolu ise enerji verimliliğinden geçiyor" dedi.

Enerjinin son 100-150 yıldır dünyanın en önemli konularından biri olduğu vurgulayan Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa da "Son on yıl içinde ve yakın dönemde enerji kaynaklarının yönetilmesi konusunda dünyada bir yeniden yapılanma olduğunu görüyoruz" dedi.

Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç ise "Bugün şirketler, ekonomik krizler, değişen tüketici davranışları, artan rekabet ve yeni iş modelleriyle karşı karşıya. Gerçekten başarılı olmanın yolu ekonomik değerlerle birlikte, sosyal ve çevresel değerleri tüm paydaşlarla birlikte yaratmaktan geçiyor" dedi.

İlk kez bu yıl gerçekleşen çalıştayın önümüzdeki yıllarda gelenekselleşmesi ve her yıl elde edilen ilerlemelerin kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle paylaşılması planlanıyor.