Schneider ve Er Yatırım`dan enerji tasarrufu işbirliği

Enerji Günlüğü - Schneider Electric ve Er Yatırım işbirliği ile yılda toplam 1 milyon Euro değerinde enerji tasarrufu sağlanacak.Schneider Electric, turizm...

Enerji Günlüğü - Schneider Electric ve Er Yatırım işbirliği ile yılda toplam 1 milyon Euro değerinde enerji tasarrufu sağlanacak.

Schneider Electric, turizm yatırım firması Er Yatırım'ın önümüzdeki 10 yılda Türkiye çapında inşa edeceği 20 iş otelinde kullanılacak elektriksel ekipmanın ve sistemlerin dizaynı, devreye alınması ve enerji yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti verecek.

Schneider Electric çözümleri sayesinde, her otel yılda 50 bin Euro düzeyinde enerji tasarrufu yapacak. Böylece tüm oteller işletmeye alındığında yıllık toplam 1 milyon euro parasal tasarruf sağlanmış olacak. Yılda yüzde 30 oranında enerji tasarrufu yapacak otellerin karbon salım azaltımı 450 ton civarında olacak. Bu, her yıl 550 ağaç dikilmesiyle eşdeğer bir eylem.

Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanı Bora Tuncer, işbirliğinin enerji danışmanlığı ve yönetimi konusunda Türkiye'de bu ölçekte yapılan ilk proje olduğunu vurguladı.

EK MALİYET DEĞİL BİR KÜLTÜR

Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat ise "Yatırımcı bunu ilave maliyet olarak görmemeli, aksine bir kültür olarak benimsemeli. Er Yatırım ve Schneider Electric, geleceğe saygılı bu yatırımlarla, turizm sektöründe öncü olacak bir işbirliğine imza atıyor" diye konuştu.

Four Points by Sheraton tarafından işletilecek otellerin İstanbul, İzmir, Çanakkale, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Konya, Mersin, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin şehirlerinde inşa edilmesi planlanıyor.

Schneider Electric'in sağlayacağı çözümler arasında trafo ve orta gerilim dağıtım hücreleri, enerji izleme ve yönetim sistemleri, kesintisiz güç kaynakları, bina yönetim sistemleri, oda kontrol sistemleri, aydınlatma kontrol sistemleri, kamera ve güvenlik sistemleri, yangın algılama ve kartlı geçiş sistemleri, anahtar-priz ve parapet kanal ürünleri, yapısal kablolama ürünleri, elektrikli araç şarj istasyonları gibi birçok teknoloji bulunuyor.