Shell kaya gazı keşif harcamalarını azaltıyor

Enerji Günlüğü – Royal Dutch Shell’in varlıklarını yeniden düzenlemeye gitme kararı çerçevesinde Kuzey Amerika’daki petrol keşif çalışmaları...

Enerji Günlüğü – Royal Dutch Shell’in varlıklarını yeniden düzenlemeye gitme kararı çerçevesinde Kuzey Amerika’daki petrol keşif çalışmaları harcamalarını% 20 azaltacak.

Dünyanın büyük enerji şirketleri içerisinde yer alan Royal Dutch Shell, dün yayınladığı bir basın açıklamasıyla, 2014 yılında varlıklarında yeniden düzenleme stratejisi çerçevesinde kaya gazı gibi kaynakların kayıplarından etkilendiğini belirterek,Kuzey Amerika’daki kaya gazı keşif çalışmaları harcamalarını2014 yılında bir önceki yıla göre % 20 azaltacağını açıkladı.

Shell CEO’su Ben van Beurden açıklamada, son yıllarda sektörde nakit akışı büyümesi sağladıklarını ve artık şimdi mali performans, sermaye verimliliği ve proje teslimi tarafından yönlendirilen nakit akışını ve kazançlarını arttırmak istediklerini ifade etti. Beurden Shell’in 2014 yılı ilk çeyreğinde kar payı büyümesinin % 4 olarak beklendiğini de sözlerine ekledi.

Şirket ayrıca İtalya’daki bazı petrol ürünleri satış, pazarlama ve dağıtımı varlıklarının elden çıkarılacağını da doğruladı.