Siemens, Malta`da doğal gaz çevrim santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Siemens, Malta'da kurulacak olan 215 MW'lık doğal gaz çevrim santrali için 175 milyon Euro'luk sipariş aldı.Siemens bir açıklama yaparak,...

Enerji Günlüğü - Siemens, Malta'da kurulacak olan 215 MW'lık doğal gaz çevrim santrali için 175 milyon Euro'luk sipariş aldı.

Siemens bir açıklama yaparak, Malta'da inşa edilecek 215 MW gücünde doğal gaz çevrim santrali için Electrogas Malta şirketinden 175 milyon Euro değerinde sipariş aldığını duyurdu.

Malta devletinin ağır petrol yakıtı tüketimini azaltıp doğalgaza geçme programının bir parçası olarak kurulacak olan santral Electrogas Malta tarafından kurulacak. Electrogas Malta aynı zamanda bir yüzer LNG deposu ve kurulacak yeni santral ve bölgede bulunan ve doğalgaza çevrilecek santraller için gerekli olan yeniden gazlaştırma santrali kuracak.

Santralde Siemens'in üç SGT-800 gaz türbini, üçısı geridönüşümlü buhar kazanı ve bir SST-900 buhar kazanı kullanılacak.

Yeni santral Malta'nın Güneydoğusundaki Marsaxlokk şehrinin yakınlarında bulunan Delimara elektrik istasyonunda kurulacak. Santral Malta'nın elektrik ihtiyacının yarısını karşılayacak kadar üretim yapacak. Santralin 2016 yılı yaz aylarına kadar tamamlanması planlanıyor.