Smart Grubu yeşil hidrojen şirketi kurdu

Smart Güneş Enerjisi, Smart Holding’le ortaklaşa hidrojen şirketi kurdu.

Enerji Günlüğü - Smart Güneş Enerjisi AŞ, hidrojen segmentinde faaliyet göstermek üzere Smart Holding’le ortaklaşa hidrojen şirketi kurdu. 

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ [SMRTG], Smart Yeşil Hidrojen Teknolojileri ve Üretim AŞ unvanlı yeni bir şirket kurdu. 

Yeni şirkette %30 hisseye sahip Smart Holding AŞ ile ortak olan Smart Güneş Enerjisi AŞ, Smart Yeşil Hidrojen AŞ’nin 10.000.000 lira olan sermayesine %70 oranında katıldı. 

Smart Yeşil Hidrojen AŞ, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı hidrojen üretimi alanında faaliyet gösterecek. Hidrojen, enerji sektöründe trendi yükselen bir alan olarak ilgi görüyor. Hidrojenin, Türkiye’de 30 yıllık perspektifte yaklaşık 6 milyar dolarlık bir pazarı olacağı tahmin ediliyor. 

Hidrojen elde edilmesi kolay, nispeten ucuz ve en önemlisi kolayca depolanabilir bir ürün. Yeni bir işleme gerek olmadan depodan çıkarılıp kullanılabilir olmasıyla hidrojenin sektörün geleceğinde önemli bir payı olması bekleniyor.