SOCAR Bakü Rafinerisi’ni yenileyecek

Enerji Günlüğü - SOCAR, Azerbaycan'da yakıt ve madeni yağ kalitesinin artırılması ve üretim hacminin artırılması için Bakü rafinerisini genişletip...

Enerji Günlüğü - SOCAR, Azerbaycan'da yakıt ve madeni yağ kalitesinin artırılması ve üretim hacminin artırılması için Bakü rafinerisini genişletip yenileyecek.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, Haydar Aliyev Bakü Petrol Rafinerisinin yeniden inşası ve iyileştirilmesi kapsamında yeni birimlerin inşası için İtalya'nın Maire Tecnimont şirketi ile bir EPC (mühendislik, tedarik ve inşaat) anlaşması imzaladığını açıkladı. 800 milyon dolar değerindeki anlaşma kapsamında, 10'dan fazla yeni üretim birimi daha kurulacak.

İlk hesaplamalara göre, rafinerinin yenilenmesinin maliyeti yaklaşık 1,5-1,7 milyar dolar olacak. Yenilemenin ardından rafinerinin işleme kapasitesi yılda 6 ila 7,5 milyon ton arasında yükseltilecek.

Rafineriye eklenecek yeni üniteler için ihale, beş uluslararası şirktin katılımıyla 10 Şubat 2017'de yapılmıştı. İhale sonunda Maire Tecnimont S.p.A.’nın bağlı birimleri Tecnimont S.p.A. ve KT-Kinetics Technology S.p.A. yeni tesislerin inşası için seçildi.