Soma RES`in kapasite artırımına halk toplantısı

Enerji Günlüğü - Polat Enerji'nin, Manisa ve Balıkesir il sınırlarında bulunan Soma RES'te 520,6 MWm'lik kapasite artışı projesinde ÇED Raporu halkın...

Enerji Günlüğü - Polat Enerji'nin, Manisa ve Balıkesir il sınırlarında bulunan Soma RES'te 520,6 MWm'lik kapasite artışı projesinde ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Soma ilçesi ve Balıkesir ili, Savaştepe ilçesi sınırları içinde yapılması planlanan 520,6 MWm'lık kapasite artış projesi ile ilgili ÇED Raporu'nun halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

Açıklamaya göre, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 28/05/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bilgi alınabilecek.

Mevcut durumda faaliyetini sürdüren 169 adet türbine, her biri çeşitli kurulu güçlere sahip 205 adet türbin ilave edilmesi ve toplam kurulu gücün 520,6 MWm artışla 760,7 MWm (374 adet türbin) olarak revize edilmesi planlanıyor.

Proje ile ilgili ÇED Süreci geçtiğimiz hafta başlamıştı.

SOMA RES'İN KAPASİTE ARTTIRMA PROJESİ ÇED SÜRECİNDE