Soma Termik Santrali tam kapasiteyle devrede!

Enerji Günlüğü - Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, 5. ünitede çıkan yangın sonrası bakım çalışmalarının...

Enerji Günlüğü - Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, 5. ünitede çıkan yangın sonrası bakım çalışmalarının tamamlandığını, tam kapasiteyle çalışmaya başladıklarını belirtti.

Şerifoğlu, 26 Haziran 2013 tarihinde çıkan yangında hasar gören 5. Ünite'de incelemelerde bulundu.

Yangın sonrasında 60 bin metre kablonun değiştirildiğini bunun dışında bir masraf yapmadıklarını açıklayan Şerifoğlu, ''Şu an tam kapasite olarak çalışıyoruz. 150 MW’lık kapasiteye ulaştık. Şu anda elimizde yaklaşık 160 bin kömür stoğumuz var. Çalışmalar bu şekilde devam ederse 10 günlük stoğumuz var" dedi.

16 OCAK İTİBARİYLE 6 ÜNİTE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Şerifoğlu, Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 2'sini karşılayan santralın üretiminin yangın nedeniyle bir miktar gerilediğini ifade etti.

"Yapılan bakım çalışmaları sayesinde Aralık ayından itibaren 5 ünite ile elektrik üretildi. Santralimiz bu zor dönemde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. 16 Ocak tarihi itibariyle de santralımız tam kapasite yani 6 ünite ile üretime başladı'' diyen Şerifoğlu, santralin 30 yıldır üretim yaptığını hatırlattı.

SEAŞ Termik Santrali 5. ünitesinde, atık yağ borusunun patlamasıyla buhar kazanını tutuşturması sonucu yangın çıkmıştı.