Suudi petrolü Avrupa`ya indirimli Asya`ya zamlı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, ABD ve Avrupa için Temmuz ayı petrol satış fiyatlarını düşürürken, Asya için ise fiyatları atırdı.Suudi Arabistan,...

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, ABD ve Avrupa için Temmuz ayı petrol satış fiyatlarını düşürürken, Asya için ise fiyatları atırdı.

Suudi Arabistan, petrol satış fiyatlarında yeniden ayarlamaya gitti. Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, ABD ve Avrupa için Temmuz ayı petrol satış fiyatlarını düşürürken, Asya için ise fiyatları atırdı.

Aramco, kuzeybatı Avrupa için Arap hafif ham petrolünün varil satış fiyatını 0,35 dolar düşürdü. Buna göre, Temmuz ayında Arap hafif petrolü Avrupa'ya Brent petrolünün ağırlıklı ortalamasının (BWAVE) - 4,80 dolar/varil fiyatla satılacak. 

Asya'ya satış fiyatını ise varil başına 0,35 dolar artıran Aramco, Asya için Şubat ayı fiyatını Umman/Dubai ortalama fiyatını + 0,60 dolar/varil olarak belirledi. 

Aramco, ürettiği 4 sınıf petrolün 3'ü için ABD'ye satıy fiyatını artırırken, Arap Ekstra Hafif petrolü için fiyatı 30 cent/varil düşürdü.