TAEK, sınavla uzman yardımcıları alacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), sınavla çeşitli branşlardan toplam 34 atom enerjisi uzman yardımcısı alacak. TAEK, Atom Enerjisi...

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), sınavla çeşitli branşlardan toplam 34 atom enerjisi uzman yardımcısı alacak. 

TAEK, Atom Enerjisi Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınava Duyurusu yayınladı. Buna göre, Kurumun Merkez Teşkilatı kadrolarında görev yapmak üzere, Atom Enerjisi Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Genel İdare Hizmetler sınıfından çeşitli branşlarda 34 (otuz dört) adet 9'uncu derece kadroya yarışma sınavıyla Atom Enerjisi Uzman Yardımcısı alınacak

Kadroya alınacak uzman yardımcılarının mezun oldukları okullara göre dağılımı şöyle olacak:

Jeoloji mühendisliği mezunu 1, jeofizik mühendisliği mezunu 1, inşaat mühendisliği mezunu 4, çevre mühendisliği mezunu 2, meteoroloji mühendisliği mezunu 1, kimya mühendisliği mezunu 2, nükleer enerji mühendisliği mezunu 4, makine mühendisliği mezunu 4, elektrik mühendisliği mezunu 2, elektrik-elektronik mühendisliği mezunu 2, bilgisayar mühendisliği mezunu 3, metalurji ve malzeme mühendisliği mezunu 3, endüstri mühendisliği mezunu 2, hukuk fakültesi mezunu 3.

Yarışma sınavına başvurabilmek için adayların KPSSP1 puan türünün en az 80 olması şartı aranıyor. Adayların ayrıca, KPSS yabancı dil bölümü İngilizce sorularının yüzde 70’ine doğru cevap vermiş olmaları ya da bu konudaki yeterliliklerini gösteren, buna denk bir belge ibraz etmeleri gerekiyor.

Başvuranlar arasından, yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, Kurum internet sitesinden ilan edilecek. Sınava girmeye hak kazanan adayların, Kurum internet sitesinde yapılacak duyuruda belirtilen tarihler arasında 120 TL'lik sınav giriş ücretini yatırmaları gerekiyor.

Adaylar sınava, http://gazisem.gazi.edu.tr internet sitesinden 16 Aralık 2013 tarihinden itibaren edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecek. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

Yarışma sınavı, yazılı (çoktan seçmeli sorulardan oluşan test) ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacak. Yazılı sınav 22 Aralık 2013 tarihinde Pazar günü saat 10:00’da başlamak üzere tek oturum şeklinde Ankara’da Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Beşevler adresinde gerçekleştirilecek. Yazılı sınav sorularının yüzde 30’unu genel yetenek ve genel kültür, yüzde 70’ini alan bilgisi oluşturacak.

100 tam puan üzerinden değerlendirilecek yazılı sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şart.

Kabul edilecek adayların, sözlü sınava girecekleri yer, tarih ve saat sözlü sınavdan en az 15 (on beş) gün önce Kurumun internet sitesinde duyurulacak. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak gerekecek.

Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir grup için atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl, asıl aday sayısının yarısı kadar da yedek aday yarışma sınavı komisyonu tarafından belirlenecek. Yedek listede yer alan adayların hakları, ilân tarihini takip eden altı ay için geçerli olacak ve daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmeyecek.

Sınav puanlarının eşitliği halinde sırasıyla yazılı sınav puanı, KPSS Puanı ve diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak.