TAEK’de iki daire başkanlığı oluşturuldu

TAEK’de İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü yerine iki daire başkanlığı oluşturuldu.

Enerji Günlüğü - TAEK’de İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü yerine iki daire başkanlığı oluşturuldu.

Atom Enerjisi Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı yerine Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının; Strateji Geliştirme Müdürlüğü yerine de Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının ihdas edildiğini bildiriyor. 

Değişiklik ayrıca; uzman yardımcısı olarak atananların, bu kadroda bulundukları sürece, uzmanlığın gerektirdiği bilgi, beceri ve etik değerleri kazanmaları maksadıyla verilecek görevlerin yanı sıra üstlenecekleri sorumluluklara “Kurumun görev, yetki ve sorumluluk alanına giren konular ve uygulamaları konusunda çalışmalarda bulunma, hazırlanmakta veya yürütülmekte olan proje, çalışma ve faaliyetlere katılma” sorumluluğunun eklendiğini bildiriyor. İlave edilen sorumluluk, uzman kadrosundaki görevliler için de geçerli olacak.