TAP'ın Yunanistan ayağı yılsonuna kadar tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Azeri doğal gazını Türkiye-Yunanistan sınırından İtalya'ya taşıyacak olan Trans Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) 2018 yılı sonuna...

Enerji Günlüğü - Azeri doğal gazını Türkiye-Yunanistan sınırından İtalya'ya taşıyacak olan Trans Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

Hızlandırılmış çalışmalar, Trans Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) Yunan kesiminde ilerlemekte olup, 2020 yılında Güney Koridoru ile faaliyete başlayacak olan Azerbaycan Şah Deniz doğalgazının ilk dağıtımına atıfta bulunan bir takvim ile devam etmektedir. 

Yunanistan'a bağlı TAP ülke yöneticisi Katerina Papalexandri, Kuzey Yunanistan'daki çalışmalarına yönelik bir basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, hattın Yunanistan’ın sınırları içindeki kısmın bu yıl tamamlanacağını ve hedeflerinin tüm yol boyunca testlerin 2019'da başlaması olduğunu söyledi. 

TAP Yunanistan ayağının bütçesi, inşaat ve yönetim bölümlerinde bugüne kadar çalışan 3.300 kişi ile birlikte, 1,5 milyar euroya ulaştı. Yunan kısmındaki 550 kilometreden 300'ü tamamlandı.