Tarhan Maden, Kütahya’da kömür tesisi kuracak

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde açık kömür ocağı işletilerek yılda 50 bin ton kömür üretilecek. 

Enerji Günlüğü - Tarhan Maden, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde açık işletme yöntemiyle yılda 50 bin ton kömür üretecek. Üretilen kömürler için kırma-eleme-yıkama ve boyutlandırma tesisi de kurulacak. 

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Çobanköy Mevkii’sinde bulunan 202001542 ruhsat numaralı sahada Tarhan Katı Yakıt İnşaat San. Ve Tic. AŞ tarafından Kömür Ocağı, Kırma-Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında Kömür Ocağı, Kırma–Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi’nde, ocaktan çıkartılan kömürler Kırma–Eleme-Yıkama Tesisi’nde işleme tabi tutulup, Kömür Ocağı kapasitesi 50.000 ton/yıl, Kırma-Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi kapasitesi 50.000 ton/yıl olması planlanıyor. Kış aylarında üretim durabileceği için daha az üretim yapılabileceği öngörülüyor. 

Kömür Ocağı’nın yıllık üretim 300.000 ton (kömür+pasa) olduğundan kazısı yapılacak hacim yaklaşık 163.461,5 m3 (kömür+pasa) olacak. Söz konusu sahada ocak yıllık üretimi 50.000 ton olarak planlanıyor. Yaklaşık 50 hektarlık alanda toplam kömür rezervi yaklaşık 2 milyon 900 bin m3 olarak hesaplanıyor. Böylece kömür ocağının ömrü 13 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü