TEMSAN’a yeni görevler

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektromekanik Sanayi Anonim Şirketi’nin (TEMSAN) lisanslı ve lisanssız elektrik üretim tesislerinin proje ve onay süreçlerini...

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektromekanik Sanayi Anonim Şirketi’nin (TEMSAN) lisanslı ve lisanssız elektrik üretim tesislerinin proje ve onay süreçlerini Enerji Bakanlığı adına yürütecek. 

Türkiye Elektromekanik Sanayi Anonim Şirketi’nin (TEMSAN) 7 Ağustos 2015’te Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan ana sözleşmesi yürürlükten kaldırılarak, yeni ana statüsü belirlendi. Ana statüde TEMSAN’ın türbin, jeneratör, transformatör, basınçlı kazan, tank ve buhar kazanları yapma görevleri korundu.

Eski sözleşmede, elektrik santrallerinin imali, temini, projelendirilmesi gibi görevlerinde ise kapsam enerji santralleri olarak genişletildi. Buna göre, TEMSAN enerji santrallerinin ihtiyaçlarına ilişkin her türlü ticari faaliyet yapmak, bu santralleri tesis etmek, müşavirlik ve gözetmenlik hizmeti vermek, devreye almak, her türlü bakım onarım, rehabilitasyon gibi işleri yapacak.

Şirket, lisanslı veya lisanssız elektrik üretim tesislerine ilişkin proje onay ve kabul işlemelerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına yürütecek. Kendisine verilen görevleri yerine getirebilmek için, döküm, dövme, işleme, imal, fabrika, imalathane, atölye ve servis istasyonları kurup işletebilecek olan TEMSAN, bu kapsamda makine teçhizat ithalatı ve kiralaması da yapabilecek.

TEMSAN, faaliyet alanıyla ilgili gerçek ve tüzel kişilerle her türlü işbirliği ve teknoloji transferi sözleşmesi imzalayabilecek, kümelenme çalışmaları yapabilecek ve Sanayi İşbirliği Programı’na (SİP) dahil olabilecek.