Tesla’nın Avrupa’daki pazar payı geriliyor

ABDli elektrikli araç markası Tesla’nın Avrupa Birliği üyesi ülkelerde satışları geçen yıl yaklaşık yüzde 38 azalarak 150 bin 504'e geriledi. 

Enerji Günlüğü - Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA), açıkladığı Avrupa ülkelerinin 2025 yılı Ocak-Aralık dönemine ilişkin yeni otomobil tescil verilerine göre, ABD'li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin otomobil satışları AB ülkelerinde azalmaya devam etti.

Tesla'nın AB ülkelerinde Ocak-Aralık dönemindeki satışları bir önceki yıla göre yüzde 37,9 azalarak 150 bin 504'e geriledi. AB piyasasındaki toplam payı da yüzde 2,3'ten 1,4'e indi.

AB'ye üye ülkeler, Avrupa Serbest Ticaret Birliğine üye İsviçre, Norveç ve İzlanda ile İngiltere'de toplam Tesla satışları ise geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 26,9 gerileyerek 238 bin 656'ya indi.