The Point Medya, Antalya’da üç HES projesi planlıyor

The Point Medya, Antalya’da toplam kurulu gücü 190,12 MWe olan üç hidroelektrik santralden oluşan Alara Enerji Grubu projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Enerji Günlüğü - The Point Medya tarafından Antalya Havzası’nda, Antalya İli, Gündoğmuş ve Alanya İlçeleri sınırlarında bulunan Alara Çayı üzerinde Alara Enerji Grubu projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Alara Enerji Grubu projesi 1. kademede Gündoğmuş Barajı ve HES, 2. kademede Gündoğmuş Regülatörü ve HES, 3. kademede Alara Barajı ve HES projelerinden oluşuyor. 

İnşaat çalışmalarının 12 aylık ön hazırlık sürecinin ardından 5 yılda tamamlanması planlanıyor.

ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Gündoğmuş Barajı Alara Çayı üzerinde 370 m. talveg kotunda 420 m. maksimum su kotu ile Gündoğmuş 1 HES 270 m. kuyruksuyu kotunda, Gündoğmuş Regülatörü Alara Çayı üzerinde 258 m. talveg kotunda 270 m. maksimum su kotu ile Gündoğmuş 2 HES 205 m. kuyruksuyu kotunda, Alara Barajı Alara Çayı üzerinde 95 m. talveg kotunda 205 m. maksimum su kotu ile Alara HES 35 m. kuyruksuyu kotunda bulunan santral binalarına ulaştırılacak ve burada türbinlenerek enerji üretilecek. 

The Point Medya tarafından kurulması planlanan Alara Enerji Grubu projesi toplam kurulu gücü 196,00 MWm - 190,12 MWe olacak. lara Enerji Grubu projesinin yıllık enerji üretimi toplam 508,066 GWh olacak. Alara Enerji Grubu projesinde üretilecek enerji her bir kademe için ayrı bir nakil hattı ile bağlanacak.

Enerji Günlüğü