Thrace, Pinnacle ve CR’nin ortak arama ruhsatı sona erdi

Enerji Günlüğü - Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacele Turkey Inc. ve Corporation Resources BV’nin bir adet ortak petral arama ruhsatının...

Enerji Günlüğü - Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacele Turkey Inc. ve Corporation Resources BV’nin bir adet ortak petral arama ruhsatının süresi doldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V.’nin Tekirdağ ili dahilinde müştereken sahip bulundukları AR/TGT-PIN-CBV/3931 hak sıra no.lu petrol arama ruhsatının müddeti söz konusu arama ruhsatında ARİ/TGT-PIN-CBV/K/F18-c4-2, F18-c3-1, F19-d4-1, G19-a1-1, G18-b1-1 ve G18-b2-1 paftalarının işletme ruhsatı olarak verilmesi nedeniyle 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 8/2 nci maddesi gereğince 10.11.2015 tarihinde sona erdiğini duyurdu.

Mevzuatın söz konusu şirketlere yüklediği mükellefiyetlerin yerine getirilmemesinden dolayı zarar görmüş olanlar varsa, maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın şirketlerin teminatından karşılanabilmesi için bir yıl zarfında selahiyetli mahkemeden kesinleşmiş bir karar alarak PİGM’ye başvurabilecek.

...