TPAO-ABD kaya gazı görüşmelerinde sona yaklaşıldı

Enerji Günlüğü - TPAO, Trakya’da kaya gazı keşfi için ABD’li ExxonMobil’in yanısıra yine ABD’li Halliburton ile görüşmeler yürütüyor ve anlaşmanın...

Enerji Günlüğü - TPAO, Trakya’da kaya gazı keşfi için ABD’li ExxonMobil’in yanısıra yine ABD’li Halliburton ile görüşmeler yürütüyor ve anlaşmanın bu ay içinde imzalanması bekleniyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdür Vekili Besim Şişman, İstanbul’da katıldığı enerji konferansında kaya gazı konusunda Türkiye’de çok agresif olduklarını belirterek, "Trakya'da ankonvansiyonel doğalgaz çıkarılmasına yönelik ExxonMobil'le devam eden görüşmelerin yanında eylül-ekim aylarında da tekrar Trakya'da Halliburton ile bir arama anlaşması imzalayacağız" dedi.

ÖNCE KAYA GAZI ÜRETİP ÜRETEMEYECEĞİMİZİ GÖRMELİYİZ

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, Türkiye'de ankonvansiyonel gazın çıkarılabilir ve üretilebilir olduğunun ispat edilmesi ile ilgili sonuçların hem Diyarbakır hem de Trakya’daki için en erken 2015 sonunda belli olacağını ifade ederek, “2-3 yıl içinde daha net konuşuruz. Önce bizim Türkiye’de kaya gazı üretilebiliyor mu, onu bir görmemiz lazım. Bizim Trakya’da kendi faaliyetlerimiz de var. Shell ile Diyarbakır’da çalışmalar devam ediyor.” dedi.