Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Çermik ilçesi sınırları içerisinde bir adet sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.
Türkiye Petrolleri A.Ş. (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ili, Çermik İlçesi Akkoyunlu Mahallesi sınırları içerisindeki alanda bir adet tespit kuyusu açılması planlanıyor. AR/TPO/K/L43-d3,d4 ruhsat numaralı şahıs arazisi içinde Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Akkoyunlu-1 tespit kuyusu açılacak.
Sondaj çalışmalarında kuyudan alınan loglardan ve numune tariflerinden petrollü seviyeler tespit edilecek. Kuyunun borulama çimentosunun kalitesini görmek için çimento logu alınacak. Çimento bağı yetersiz ise tamir çimentosu yapıldıktan sonra perforelere geçilecek. İçinde patlayıcı bulunan mermiler belirlenen seviyelere gelecek şekilde patlatılarak borularda delik açma işlemi (perfore) yapılacak. Swablar yapılarak kuyudan gelen mayinin cinsi, miktarı, seviyesi ve günlük üretim miktarı belirlenecek.
9 milyon lira bedelli proje kapsamında sadece petrol kaynağı tespiti yapılacak, herhangi bir üretim yapılmayacak. Proje ile bölgede ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespit edilmesi amaçlanıyor.
Enerji Günlüğü