TPAO Diyarbakır Silvan’da petrol üretip depolayacak

TPAO, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi sınırları içinde Kutlualan Bedinan - 1 tespit kuyusu açarak petrol arayacak, üretecek ve depolayacak.

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Silvan ilçesi sınırları içerisinde bir adet sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak. Petrolün üretimi ve depolama faaliyeti de yürütülecek.

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ili, Silvan İlçesi Kasımlı Köyü sınırları içerisinde bir adet tespit kuyusu açılması planlanıyor. AR/TPO/K/L45-d ruhsat numaralı arazi içinde Döner (Rotary) Sondaj tekniği ile Kutlualan Bedinan - 1 tespit kuyusu açılacak. Arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor. Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde ise günlük yaklaşık 80 ton üretim yapılması öngörülüyor.

Yaklaşık 10 milyon lira bedelli proje kapsamında yapılacak çalışmalar neticesinde; ortaya gaz çıkışı oluşması bekleniyor. Oluşturulacak düzenek ile bu gazların idari bina ısınma sisteminde değerlendirilmesi planlanıyor.

Enerji Günlüğü