TPAO Diyarbakır ve Batman’da 4 adet işletme ruhsatı aldı

Enerji Günlüğü – TPAO Batman ve Diyarbakır illerinde 4 ayrı paftada petrol işletme ruhsatı aldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),...

Enerji Günlüğü – TPAO Batman ve Diyarbakır illerinde 4 ayrı paftada petrol işletme ruhsatı aldı. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri AO’nun (TPAO) Diyarbakır, Batman illerinde sahip olduğu AR/TPO/4458 hak sıra nolu petrol arama ruhsatının, ilgili araziler üzerinde 4 ayrı işletme ruhsatı alması nedeniyle sonlandırıldığını duyurdu. 

TPAO söz konusu arama ruhsatına ilişkin arazilerde ARİ/TPO/K/M47-a1-1; ARİ/TPO/K/M47-a2-1; ARİ/TPO/K/L47-d4-1 ve ARİ/TPO/K/L47-d1-2 nolu paftalarında petrol işletme ruhsatı aldı. Böylece şirketin bölgedeki arama ruhsatı sonlandırılmış oldu. 

MAPEG, TPAO’nun arama ruhsatı dolayısıyla söz konusu olan mükellefiyetlerinin yerine getirilmemesinden dolayı zarar görmüş olanlar varsa maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın, TPAO’nun ödediği, teminattan karşılanabilmesi için ilgililerin bir yıl zarfında yetkili mahkemeden kesinleşmiş bir kararla birlikte Genel Müdürlüğe başvurmaları gerektiğini bildirdi.