TPAO’nun 4 arama ruhsatı sona erdi

TPAO Diyarbakır, Çankırı, Çorum, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa illerinde bulunan 4 adet petrol arama sahasına ait arama ruhsatları sona erdi. 

Enerji Günlüğü - TPAO Diyarbakır, Çankırı, Çorum, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa illerinde bulunan 4 adet petrol arama sahasına ait arama ruhsatları sona erdi. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) Diyarbakır il sınırları dahilindeki AR/TPO/K/L42-c2; Çankırı ve Çorum illeri sınırları dahilindeki AR/TPO/K/H32-a; Adıyaman ve Malatya illeri sınırları dahilindeki AR/TPO/K/L41-c4 ve Şanlıurfa’daki AR/TPO/K/N42-a1 pafta nolu petrol arama ruhsatlarının süresinin, 18 Nisan 2020 itibarıyla dolduğunu bildirdi. 

6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun şirkete yüklediği mükellefiyetlerin yerine getirilmemesinden dolayı zarar görmüş olanların, maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın şirketin teminatından karşılanabilmesi için bir yıl içinde yetkili mahkemeden alacakları kesinleşmiş karar ile birlikte Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.