TPAO’nun Beşikçi Kuyusuna enerji hattı çekilecek

MAPEG, TPAO’nun Adıyaman Kahta’daki işletme ruhsatı kapsamında açtığı Beşikçi 52 Kuyusu için Geldibuldu Köyünde kamulaştırma yapacak.

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Adıyaman Kahta’daki işletme ruhsatı kapsamında açtığı Beşikçi 52 Kuyusu için Geldibuldu Köyünde kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Adıyaman ilinin Kahta ilçesine bağlı Geldibuldu Köyünde, ARİ/TPO/K/3256 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahası kapsamında açılan Beşikçi 52 Kuyusu lokasyonu enerji nakil hattı (ENH) için Geldibuldu Köyündeki 2020 numaralı parselin 524,31m2'lik kısmında irtifak hakkı kurulmak suretiyle; 4,75m2’lik kısmının ise mülkiyet olarak kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Kahta 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazın 524,31m2'lik kısmı irtifak hakkı kurmak suretiyle; 4,75m2’lik kısmı ise mülkiyet olarak kamulaştırılacak.